MC Nulty Kielder

De Kielder 12′ en 16′ zijn kopieën van de klassiek houten koper geklonken McNulty Longstone, maar dan vervaardigd uit hand lay-up polyester. Naast zeilboot kan de Kielder ook worden gebruikt als roei- en/of bijboot. Vooral de 16′ leent zich uitstekend als kampeerboot en, omdat ze zeer veilig en kindvriendelijk zijn, ook voor het gebruik bij zeilscholen.

De schepen zijn robuust, maar hebben sierlijke lijnen en onderscheiden zich door hun bijzonder degelijke materiaalkeuze en verzorgde afwerking in massief teakhout en RVS beslag. De rondhouten zijn gemaakt van oregon pine en worden zes maal gelakt.

Beide schepen zijn dubbelwandig, hebben een groot drijfvermogen en zijn voorzien van spatwaterdichte afsluitbare kisten. De Kielder 12′ heeft een unieke opbergmogelijkheid voor de roeiriemen. De 16′ is voorzien van een ingebouwde bilgepomp. Deze trailerbare scheepjes kunnen worden voorzien van een buitenboordmotor.  Op bestelling kan een 9′ worden gebouwd. Deze is ideaal als bijboot voor klassiek gelijnde jachten.

De boten worden volledig zeilklaar afgeleverd, inclusief fenders en landvasten. U kunt de kleur van de zeilen kiezen, crème of tan, evenals de kleur van de romp, donkerblauw, donkergroen, wijnrood of zwart. De boten zijn alle voorzien van een witte waterlijn.

 


Afmetingen 12 ft.16 ft.
Lengte 3,66 m 4,88 m
Breedte1,45 m 1,74 m
Diepgang0,22 / 0,85 m 0,25 / 1,07 m
Gewicht125 kg 330 kg
Zeiloppervlak8,91 m2 13,50 m2