Nieuws


Nieuwe TW35

Walsoorden augustus 2020 Een nieuwe Tradewind 35 te water gelaten. Custom build door Tradewind Yachts te Walsoorden. Onderweg naar Neutmast in Middelharnis de expert in masten. Deze nieuwe TW35 heeft een geheel vernieuwd zeilplan berekend door Hoekdesign Naval Architects te Edam. De zeilen zijn in de maak en dan is deze schoonheid ready to discover the world.          

4e plaats voor Tradewind 35′ in Golden Globe race

De 66-jarige Hongaars-Amerikaanse zeiler Istvan Kopar is op 21 maart gefinisht in de Golden Globe Race! Hij zeilde met zijn Tradewind 35′ in 263 dagen de wereld rond en is met deze prestatie de vierde persoon die deze editie van de prestigieuze zeilwedstrijd voltooit. Net als Van den Heede, Slats en Randmaa kon ook Kopar rekenen op een welverdiend, warm welkom. De Golden Globe Race werd tot nu toe slechts één keer gevaren. Van de negen zeilers die in 1968...

WALSBAY… Home of Tradewind Yachts & Lion Classics

Verscholen achter de dijken van de Westerschelde, waar reusachtige vrachtschepen hun misthoorns door de nacht laten klinken, ligt een klein vrijstaatje, genaamd Walsbay. Het hart van Walsbay is een meekrapschuur uit 1778.

Retro Autospeedboot style 1905

In opdracht van een Duits museum bouwt Tradewind Yachts een retro Autospeedboot waarin een motor uit 1903 zal worden geplaatst. De originele boot werd gebouwd ter gelegenheid van de International Cross-Channel race van Calais naar Dover in 1904. Deze houten boot is verloren gegaan. De huidige boot is gebouwd van 3mm geklonken staal.

Rally club Damme bezoekt Walsbay

De Damme GT Classic zomer rally deed zaterdagochtend 25 augustus Walsbay aan om een bezoek te brengen aan Tradewinds Yachts en Lion Classics. Tijdens deze eerste stop keek men uitgebreid rond tussen alle moderne en klassieke boten en diverse oldtimers. De bezoekers reageerden zeer enthousiast over hun ontvangst wat uiteraard vergezeld ging met een drankje en een hapje. Na deze stop reden ze voor de lunch richting Kloosterzande om in Hotel Brasserie De Linde  een heerlijke mosselmaaltijd te nuttigen.

Oostende voor Anker 10-13 mei

Van donderdag 10 mei tot en met zondag 13 mei vond er in Oostende een groots maritiem evenement plaats. Jaar na jaar is Oostende voor Anker dé aantrekkingspool voor honderden schippers van klassieke schepen. Het festival van de authentieke scheepvaart vond niet alleen plaats op de kaaien, maar er waren ook tientallen animaties, demonstraties, optredens en tentoonstellingen op de pleinen en in de straten van Oostende. Dit jaar werd alles geconcentreerd rond het Mercator- en Montgomerydok. Meer info op http://www.oostendevooranker.be.