Tradewind zeiljachten

De Tradewind jachten zijn al jaren een begrip in de wereld van traditioneel gelijnde schepen. Ze staan bekend om hun zeewaardigheid en het feit dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. De Atoll 25′ en de Islander 32′ zeilen met het klassieke gaffeltuig en hebben een knikspant romp. De Tradewind 35′ en 44′ daarentegen hebben een vloeiende S-spant romp en zijn torengetuigd.

De polyester rompen worden gebouwd volgens de ‘hand-lay-up’-methode, wat staat voor degelijkheid en worden stijlvol afgewerkt met mahonie hout, rvs of brons en leer. Zowel aan dek als in de kajuit wordt een klassieke sfeer gecreëerd en het gebruik van hoogwaardige materialen garandeert een minimum aan onderhoud, hetgeen het zeilgenot aanzienlijk verhoogt. Vanwege de tijdloze en klassieke uitstraling zijn de schepen niet trendgevoelig en zeer waardevast.

Volgens dit beproefde concept zijn er door de jaren meer dan 300 schepen gebouwd. Door de unieke rompvorm en laag geplaatste ballast zijn de schepen uitzonderlijk stabiel en hebben zij een CE-A certificaat, wat ze geschikt maakt voor het varen op alle wereldzeeën. Zelfs de Tradewind Atoll ’25 heeft deze classificatie, wat uniek is voor zijn lengte.

De zeiljachten

De Tradewind Yachts worden op bestelling gebouwd. Daarbij wordt uitgegaan van een aantal standaard voorzieningen, maar vanzelfsprekend houden wij zorgvuldig rekening met de persoonlijke wensen van de klant. Alles wat technisch gezien mogelijk is, kunnen wij realiseren.
Het motto voor onze nieuwbouw is dan ook: “Don’t just buy a boat, have one hand built…”

 Tradewind Atoll 25′

Tradewind Islander

Tradewind 35′

 Tradewind 44′