Restauratie

Hieronder vindt u een selectie van projecten die wij de afgelopen jaren hebben uitgevoerd waarbij we een duidelijk beeld willen geven van de veelheid aan restauratiewerkzaamheden en gedeeltelijke nieuwbouw.

Austin Lion – eigenaar van de Tradewind Yachts – sleutelt al sinds jaar en dag aan oldtimers. Waar onderdelen niet meer voor handen zijn, maakt hij ze zelf naar oorspronkelijk voorbeeld. Ook jachten en klassieke bootjes hebben altijd zijn belangstelling gehad en al op jonge leeftijd deed hij ervaring op bij verschillende scheepswerven.
Zijn eerste grote restauratieproject, een 55-voeter waarvoor hij een jaar in het buitenland verbleef, voerde hij volledig zelfstandig uit. Terug in Nederland begon Austin in 1996 met het uitvoeren van onderhoud aan en reparatie van jachten. Al snel wisten de kenners hem te vinden en door de jaren heen heeft hij met zijn team uitstekende vakmensen heel wat restauratieprojecten afgerond.

Indien u vragen heeft over uw boot of een restauratieproject, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen. We bekijken in detail wat u wenst en bespreken de mogelijke kosten.


Lona III 1906

Het is bijna niet te geloven als men de foto’s van de Lona III ziet van zo’n vijf jaar geleden. Wat een project en wat een doorzetters zijn de gezinsleden van de familie Carpentier. Om een boot – waarvan een ieder zou zeggen dat deze klaar was voor de schoot – over de jaren heen om te toveren tot een beauty, een klassiek zeiljacht van meer dan honderd jaar oud. De 7-ton cutter, gebouwd door William King & Sons, is...

Coridon 1963

De Swin ‘Coridon’ genaamd, kwam door bemiddeling van Tradewind Yachts direct van de eerste eigenaar Brian Cole in handen van de huidge eigenaar. Cole heeft de teakhouten boot in 1963 in Hong Kong laten bouwen, naar het model uit 1930 van ontwerpers Alan Buchanan en Maurice Griffiths. Samen met de huidige eigenaar wordt de het klassieke zeilschip momenteel terug gebracht in originele staat, onder andere door het terugbrengen van het gaffeltuig. Het is een zeer degelijk en betrouwbaar zeegaand schip met een totaal...

Catharina 1973

“Roestig, verveloos en verloederd”, zo zag de Bergumermeer kotter er uit toen de huidige eigenaren hem ruim tien jaar geleden vonden op de werf van Tradewinds Yachts. Gebouwd in het begin van de zeventiger jaren en tenslotte gezonken door een bevroren afsluiter. Een wrak, maar tevens een uitdaging. De werf nam de bulk van het renovatiewerk op zich: conservering, elektrische bedrading, betimmering, accessoires, motorisering, etc. De eigenaren namen het plamuur- en schilderwerk (m.u.v. de romp) en de isolatie op zich. Nu genieten...

Mega refit van tweemaster uit 1978

Samen met zijn team pakte Austin Lion de totale refit van de Scott, een tweemast Spitzgatter, aan. Deze ketch-getuigde zeilkotter is een De Vries Lentsch ontwerp, die in 1978 werd gebouwd op de Vennekens werf in Boom. De huidige eigenaar kende de boot vanuit zijn jeugd, kwam deze tegen en besloot dat dit zijn toekomstige zeilschip werd. Maar voordat hij met deze 50-voeter op een comfortabele manier kon gaan zeilen, moest de boot nodig en zeer grondig worden aangepakt.