Starkodder

Prijs: p.o.a.

Veel is er over deze boot niet bekend. Men denkt dat deze Starkodder in 1938 in Zweden is gebouwd. Echter, de basis van de constructie van het bootje doet meer denken aan de werkboten uit de twintiger jaren van de vorige eeuw.

De romp van de Starkodder bestaat uit Amerikaans grenenhout op een zwaar eikenhouten frame, vastgezet met verzinkte ijzeren spijkers. De mast, het dek en de kajuit zijn nog origineel, de kuip blijkt herbouwd te zijn.  De motor is een 2-cilinder Volvo Penta uit de zestiger jaren is zeer betrouwbaar.

In 2002 werd de Starkodder van Sigtuna in Zweden naar de Middelandse zee gebracht waar ze gedeeltelijk werd gerenoveerd. Hierbij ging het originele interieur grotendeels verloren. Later, in 2007 werd de boot naar de UK verscheept en onderworpen aan professionele restauratie. sindsdien goed onderhouden en ten toon gesteld tijdens de London Classic boat show.

De huidige eigenaar was geen zeiler toen hij de boot aankocht, maar na twee jaar opknapwerk kon hij er geen afstand van doen en leerde zeilen. Niet evident als men zich realiseert dat de boot dubbele verstelbare achter stagen heeft en in verhouding een zeer groot zeiloppervlak. Men zou zeggen dat de boot eerder geschikt is voor open water dan voor zeilen op de Thames!

 


Interesse? Neem contact op!
Prijsp.o.a.
RompHout
Lengte9,2 m
Breedte2,2 m
Diepgang1,5 m
Motor merkVolvo Penta 2 cylinder