VERKOCHT Tradewind Atoll 25 Lady Chris

De Tradewind Atoll is de trots van de Tradewind range: een boot die veel meer biedt dan de lengtemaat doet vermoeden. Niet alleen de traditionele uitstraling maar vooral de zeewaardigheid en de opmerkelijke binnenruimte zijn – gezien de lengte – opmerkelijk. Want de Atoll is een zeilkotter van ‘ slechts’ 7,62 m over de stevens.

De Tradewind Atoll geeft heel veel boot voor een 25 voeter: een dubbel bed in de punt,een kajuit met stahoogte die ruimte biedt aan een navigatiehoek, kombuis, twee extra slaapplaatsen en veel bergruimte. Er is ook nog plaats voor een natte cel en buiten in de ruime kuip bevinden zich twee grote bakskisten. De boot heeft een binnenboord diesel en is zelfs voorzien van het CE-A keurmerk, wat wil zeggen dat ze geschikt is voor het zeilen over alle wereldzeeen.

Het oorspronkelijk Amerikaanse ontwerp ging uit van een stalen schip met een kielmidzwaard. Het uiteindelijk resultaat is een polyester zeilkotter met een vaste kiel, welke maar 1,25 meter diep steekt, waardoor vele wateren toegankelijk worden. Het behoud van de originele rompvorm, de multiknikspant, betekent veel ruimte aan de binnenzijde en goede eigenschappen wat het zeilen betreft. Onder helling nestelt de boot zich heel stabiel op de bovenste knik, waardoor bovendien de waterlijn wordt verlengd en een aangename aandewindse snelheid binnen bereik ligt.

Extra’s: koelkast, Taylor fornuis met oven, warm en koud stromend water, nieuw log, windmeter, dieptemeter (2016), marifoon, GPS, walstroomaansluiting, 2 sets zeilen (1 x 2015), gaffeltopzeil, halfwinder.


VERKOCHT
2004
GPR
4
7,62 - 9,3 m
3,0 m
1,25 m
4600 kg
60 l
2GM Yanmar
Diesel
20 hp