Zeilsloep Tirrik

Prijs: Verkocht

Bouwjaar: 2015

De romp is gebouwd in aluminium, de vlonders en helmstok zijn uitgevoerd in hout, terwijl de rondhouten van aluminium zijn. De tuigage bestaat uit een ongestaagde mast waaraan een loggerzeil (9 m², 3x reefbaar) gevoerd wordt. Ondanks de eenvoud van deze tuigage, presteert de boot onder zeil erg goed onder alle koersen. De ingebouwde luchtkasten onder voor-en achterdek maken de boot onzinkbaar en na eventueel kapzeisen zelfredzaam.

De Tirrik is eveneens bijzonder geschikt om te traileren, waardoor mooie vaargebieden in binnen-en buitenland binnen bereik komen. Het is een veelzijdige boot met prima zeileigenschappen en een grote mate van handzaamheid waardoor de boot door bijna iedereen te zeilen is. Verder vergt deze boot weinig onderhoud. De boot is in 2016 voorzien van anti-fouling.

Uitrusting:

Kalf kantelbare trailer, stootwillen, landvasten, Jabsco membraan lenspomp, wegneembare maststeunen (hartlijn), afneembare motorsteun op potdeksel, 2 Lahnakoski Sisukas riemen 300 cm en een uitneembaar roeibankje.


Interesse? Neem contact op!
PrijsVerkocht
Bouwjaar2015
RompAluminium
Lengte5,13 m
Breedte1,64 m
Diepgang0,2/1,0 m
Ballast115 kg
Zeiloppervlakte9 m²
OntwerperTerrik naar ontwerp van Iain Oughtred
WerfJachtwerf De Zeeg in Steenwijk
TrailerKalf kanteltrailer (2015)